The endless white

Avonturen

“Sometimes you find a place that manages to reach your soul. You walk into the wild, the open space, and slip inside a world where you become yourself. We live our lives in a hectic society. We all need to escape from time to time. I found my place in the north. The arctic cold and the endless white. The aurora nights and a million stars”

Mijn laatste reis naar Abisko was nog beter dan verwacht! We hadden prachtig weer. Staalblauwe hemel en een adembenemend landschap. De nachten waren helder en de aurora danste aan de hemel tussen miljoenen sterren.

De temperatuur zakte tot -30° graden. Nog nooit had ik zulke kou ervaren! Het voelt heerlijk om de frisse lucht in je longen te voelen. Makes me feel alive!

De zon was aanwezig en er was bijna geen wolkje aan de lucht. We wandelden de ganse dag met onze sneeuwschoenen doorheen de bergen en valleien van Abisko National Park over Kungsleden tot Alesjaure.

Als je tijdens het einde van februari in het hoge noorden bent dan lijken de zonsondergangen eindeloos. De zon kruipt langzaam over de hemel en het licht veranderd de wereld in goud.

Ons home away from home was een prachtige houten hut. Heerlijk om een paar dagen zonder elektriciteit en midden in de natuur te leven. Het enige wat we nodig hadden was brandhout, kaarsen en goed gezelschap. Na een heerlijk warme sauna en de bijbehorende naakte duik in de sneeuw was het tijd om de aurora te aanschouwen. Het gevoel om s’nachts helemaal aan alleen op een bevroren meer naar de hemel te staren is onbeschrijflijk. Ik voelde mijn hart in mijn keel en het bloed door mijn aderen stromen. Als het ijs groeit maakt een ploffend geluid en ik voelde het bewegen onder mijn voeten. Schrikwekkend en opwindend tegelijkertijd!

De laatste dag voor we naar huis vertrokken deden we een wandeling over het bevroren meer Tørnetrask. De zon scheen en het licht speelde met het ijs en gaf het alle kleuren blauw en grijs die er bestaan. Die dag voelde het echt alsof je in de arctic rondliep. Het meer is bevroren voor 6-8 maanden en er ligt gemiddeld 8  maanden sneeuw per jaar.

In september trek ik terug naar Zweden naar Sarek National Park om een tijdje into the wild te verdwijnen.

Meer foto’s van deze trip hier!

2 gedachtes over “The endless white

    1. Ik ben er nog niet in de zomer geweest. Enkel herfst en winter. Lijkt me ook de moeite! Zag mooie foto’s waar alles in bloei stond. Ook de Kungsleden gewandeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *