Welkom op Capturing The Wild!

Algemeen

Hier is dan eindelijk de eerste post op mijn gloednieuwe website! Capturing The Wild is een project dat nooit helemaal af zal zijn. Op ieder avontuur leer ik iets nieuws of krijg ik nieuwe ideeën. Er zullen regelmatig een blogpost of nieuwe fotos verschijnen. Met Capturing The Wild hoop ik mensen te inspireren zodat zij ook de prachtige wereld waar wij in leven kunnen ontdekken. Het avontuur ligt om de hoek en met een beetje wilskracht en een duwtje in de rug is alles mogelijk. De natuur heeft voor bijna alles een oplossing. Niks is beter dan een stevige wandeling of meerdaagse hike om het hoofd leeg te maken! Ik hoop dat mijn fotos en verhalen je op het juiste pad brengen om er zelf op uit te trekken!

Op dit moment plan ik een trip naar noord Zweden waar ik een paar dagen ga sneeuwschoenwandelen in de arctic. Deze trip brengt ons naar Abisko dat zich op 240 kilometer boven de de poolcirkel en 68° noorderbreedte bevindt. Het is de laatste stop op het fameuze Kungsleden of Koningspad dat zich over een afstand van 440 km doorheen het prachtige landschap van noord Zweden baant. De gemiddelde temperatuur in eind februari ligt tussen de -8° gedurende de dag en -22° graden s’nachts. Je moet je dus goed voorbereiden bij deze temperaturen want de kou kan ongenaakbaar zijn! In mijn volgende blogpost zal ik in detail treden over de aanpak en voorbereiding van zulke trip. Ook zal ik het materiaal dat nodig is aanhalen want goed materiaal is essentieel voor dit avontuur. Ik ben ooit al in deze streek geweest dus ik weet waar ik mij aan kan verwachten.
Een van de volgende avonturen op de planning is een solo expeditie naar Sarek National Park, ook in noord Zweden. Ze noemen het de laatste Europese wildernis. Een uitgestrekt gebied waar je bijna niemand tegenkomt. Het ligt hoog in het noorden op de grens tussen Zweden en Noorwegen. Maar later meer hierover!
Bekijk zeker de Capturing The Wild Facebook en Instagram accounts. Of schrijf je in op de newsletter om op de hoogte te blijven. Alvast bedankt en go out and explore!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *